Koliko nas je Covid-19 promijenio?

Korona virus je prekretnica koja je potpuno iznenadila svijet i sve nas stavila pred velike dileme. Pojavio se u Kini krajem prosinca 2019 god. te proširio gotovo u sve zemlje. Njegova pojava utjecala je na društvene aktivnosti i gospodarske djelatnosti te donijela novu stvarnost ljudima širom svijeta. Svi smo u strahu od  neizvjesnosti kako i kada će pandemija završiti. Do sada je odnijela na tisuće života. Drži nas u panici, nastojanju i prilagođavanju na potpuno novi način života. Gledajući iz mog ugla, korona mi je uskratila puno toga. U osmom razredu nisam išla u Vukovar. Ekskurzija kojoj sam se veselila četiri godine je propala, a i cijela godina je protekla u online nastavi. Nedostajalo mi je sve. Škola, obaveze, druženja, prijatelji, treninzi …

Sve je  bilo iznenada i neočekivano i teško sam to prihvaćala.  Vrijeme prolazi, a mi kao da stojimo na mjestu.
Svi se borimo no uzalud. Stalno nas napadaju neki novi virusi koji su nas doveli do potpuno drugačijeg života. Zatvaranje škola, kafića, kina, zabrana okupljanja i kretanja i izolacije, dovele su nas do ludila. Vjerujući u cjepivo koje će pomoći da koroni dođe kraj naišli smo na razočarenje jer ne ide tako brzo kako smo priželjkivali. Žao mi je što je  zdravstvo  opterećeno, gospodarstvo propada, a jako veliki gubitak osjeća se  u turizmu i ugostiteljstvu. Ovo je  vrijeme kada stvarno moramo biti oprezni i pridržavati se uputa koje donose zdravstvene organizacije. Život bez druženja, lijepih stvari koje nas čine sretnima i nema nekog smisla. Jako je važno da prije svega ostanemo ljudi.
U ovoj situaciji što smo stroži prema sebi i držimo se pravila i propisa više pomažemo drugima. Baš kako nakon kiše dođe duga tako će i nakon ovog virusa  doći ono što svi priželjkujemo,  a to je normalan i sretan  život kojeg bismo svi trebali živjeti.

Piše: Lorena Ljubičić


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *